loading...
Мария Илиева
Любима мисъл:
Не се преструвай на това, което не си, не се отказвай да бъдеш това което си.
Шри Нисаргадатта Махарадж
За контакт

Мария Илиева


Хатха/Класическа Йога,  Въздушна йога за всички,  Въздушна йога за начало на деня,  Въздушна йога за начинаещи

Поех по необятния път на йога през 2009 год. Всъщност озовах се на пътя, не съм го търсила. След тежко раждане и продължителен възстановителен период се появи натрапчива болка в тазобедрените, а след това и в коленните стави. Интуицията ми подсказваше, че е време да сменя направлението, да преосмисля стъпките и посоката в живота си... Имах нужда от алтернатива, нещо различно от фитнес, кондиционни, кардио тренировки. Тогава „случайността” ме срещна с йога и осъзнах, че тя винаги е била в мен, без да имам ясна представа за това.

И така тръгвайки от грубото физическо, към по-фините нива на осъзнаване - в търсене на баланс и единение на тяло, ум, дух в забързания ритъм на  ежедневието... потапяйки се в един безкраен поток от търсене, споделяне, приемане, осъзнаване и вдъхновение - допуснах да ми се случат много часове лична практика и занимания в зала с едни от най–изявените последователи на йога в страната ни, и не само...   
Зараждайки в сърцето си любов към традицията на Шивананда, Сатянанда, Ащанга йога и нови стилове като Пауър йога, Прана Виняса Флоу, Фетбърнинг йога, Въздушна йога и др., непрекъснатото обучение, семинари, практики и преживявания в йога изпъстрят и изпълват живота ми с един нов, естествен, магнетичен заряд, който следвайки вътрешния си импулс, с любов предавам нататък.

Като част от обучението ми по йога са:
*Квалификация към RYЕ/ Yoga Alliance йога инструктор за деца и семейства
*Квалификация към Yoga Shala и Yoga Alliance International за инструктор по Ащанга виняса йога
*Квалификация към НСА "Васил Левски" и БФЙ за треньор по йога

*II-ро място, сребърен медал (старша възраст) в Абсолютен шампионат на XXII-ро Държавно първенство по йога 2017 г.

* I –во място, златен медал, пета възрастова група „съчетание на асани” на XXII-ро Държавно първенство по йога 2017 г.

*Преподава Йога в Национална спортна академия (НСА) „Васил Левски"

Любовта ми към въздушна йога е естествено продължение и надграждане на личната ми практика. Подкрепата на люлката ми позволява смело да експериментирам и предизвиквам тялото и ума си. Опората и стабилността, която меката прегръдка на люлката ми дава, е онзи зареждащ, хармоничен ход на денят ми, който с вдъхновение си подарявам!