loading...

Йога-Терапия: Причини за гръбначно-ставни проблеми - лекция с Харилал Каранат


3.06.2019 - 3.06.2019
Записване Галерия

В днешно време надали има човек, който да не страда от болки в гърба, дори да са от временен характер. В повечето случаи ги отдаваме на начина си на живот - прекомерно седене пред компютър, липса на двигателна дейност, и др. Но рядко се замисляме, че причините могат да бъдат и други.

Йога-терапията разглежда гръбначно-ставните проблеми, като резултат от вътрешната ни нагласа за живота, начина на мислене и емоционалното ни състояние.

В тази лекция йога-ачаря Харилал ще разкаже повече за методите и подходите на йога-терапията при гореспоменатите състояния, и за това как да си помогнем сами, чрез вътрешна промяна на нагласите и мислите си.

Място на провеждане: зала Прана, бул. Витоша 93.

от 18.00 до 20:30ч.

Йога ачаря Харилал е роден и израснал в традиционно южно-индийско семейство в Керала, следвайки древните ведически традиции. Основател и Директор е на  Благотворителен Фонд "Арша Йога" в Индия.

В продължение на години изучава и следва пътя на Шивананда Йога, като живее и преподава в Шивананда центрове-ашрами в Керала и Хималаите. В предразполагащата там обстановка навлиза по-дълбоко в есенцията на Йога-философията, която в последствие започва да преподава с отдаденост и вдъхновение.

Завършил Йога Терапия в Йога Университета VYASA, с дипломна работа на тема „Интегрален подход на Йога Терапия при психосоматични заболявания”.

През последните 18 години организира различни курсове и обучения в Индия, Германия, Чешка Република и България, като паралелно с това дава и индивидуални терапевтични консултации.

Заедно със съпругата си, Мира Каранат - също йога-преподавател - поддържат малък ашрам на брега на морето в Южна Индия, където провеждат регулярни курсове, обучения и йога-ваканции с културна насоченост.

Харилал Каранат посещава България за пореден път, като специалният му подход към преподаване на сложни теми от йога-философията, го правят изключително харизматичен и достъпен лектор.

Цена: BGN 22

Инструктори: гост-лектор

Място на провеждане: Йога Дивали, бул. Витоша 93, зала Прана