loading...

Духовно Пътуване до Керала, Южна Индия


1.12.2019 - 23.12.2019
Записване Галерия

КУРС "ЙОГА И АЮРВЕДА В ЕЖЕДНЕВИЕТО"

Подарете си малко лично време в края на годината, с по-специална грижа за тялото и духа... 

В поредното ни пътуване до Керала, ще прекараме 10 дни в Арша Йога Гаятри - семейният ашрам на Харилал и Мира Каранат - на брега на морето, далеч от туристическия поток. Ще посветим времето си на изучаване, и ежедневно прилагане, на древни аюрведични техники, за възстановяване и поддържане на баланса между тялото, ума и духа. Съчетавайки ги с ежедневни йога-практики, свежия морски въздух и спокойната атмосфера на ашрама - всички те ще ви позволят да премахнете излишните пластове, доближавайки се до по-фините аспекти на своята същност.

Ще имате възможност да участвате в ашрамският начин на живот по автентичен начин, запознавайки се с местните традиции и бит, практикувайки под кокосовите палми, на фона на морските вълни. Денят започва с Пранаяма и Медитация на плажа, последвани от Асана-практика, Карма-йога, Лекции, свободно време и Вечерна програма с медитация и напяване на мантри. 

Ашрамският режим е с 2 основни хранения + чай и лека закуска между тях. Храната е вегетарианска, приготвена традиционно на принципа на Аюрведа.

Извън програмата на курса, ще направим 12-дневно пътешествие из забележителностите на Керала. Ще посетим Аюрведична ботаническа градина сред чаените плантации, където ще видим как се отглеждат традиционните индийски подправки и аюрведични билки, в естествената им среда. На място ще можете да закупите екологично чисти подправки и лечебни продукти.

Ще посетим Музея на Чая в Munnar, ще направим разходка с kettuvallam (местна лодка) сред лагуните на Alleppy, и ще прекараме няколко дни в колоритните крайморски градчета Varkala и Fort Cochin, повлияни от културата на Кашмир и Тибет.

Пътуването не е с туристическа цел, а по-скоро с насоченост към Себеизследване и работа върху себе си, по един приятен и обогатяващ начин. Необходимо е да сте йога-практикуващи:-)

Дати: 1 - 23 Декември, 2019 г.

Такса за участие: 2 200 евро, която включва:

 - самолетни билети + всички трансфери

 - 10-дневен курс "Йога и Аюрведа" в Арша Йога Гаятри Ашрам

 - настаняване + закуска и вечеря по време на пътуването извън ашрама

Пътуването се организира със съдействието на туристическа агенция "Травълпал" ООД.

Повече информация и записване: Юлия Савова - тел. 0889 667780

Инструктори: Юлия Савова

Място на провеждане: Керала/ Южна Индия