loading...

Във форма след раждането

Цени

Инструктори: Даниела Събева

Раждането е магическо преживяване, един от най-силните и вълнуващи моменти в живота ни, неповторим и несравним с нищо друго. Сега то вече е зад гърба ни и ние сме изправени пред новата и непозната роля в живота си – ролята на майка.
Промените в тялото и в психиката ни в периода на бременността и изживяването на раждането са огромни. В допълнение на физическите промени, ние може да усещаме как емоциите ни се движат нагоре и надолу, в резултат от промененият ни начин на живот, напускането на работа, тревогата от това да сме майка за пръв път в живота си, или предизвикателството да се грижим едновременно за повече от едно дете.

В този изтощителен и едновременно деликатен период, програмата «Във форма след раждането» може да ни даде физическа и емоционална сила и енергия, за да посрещнем майчинството, и да ни помогне да се свържем отново с тялото си.
Независимо дали в индивидуално занимание или в група с други майки, практиката ни помага да преодолеем предизвикателствата, типични за следродилния период.

«Във форма след раждането» повишава енергията ни и възстановява здравината на тялото, особено в тези части, които са били подложени на изключително натоварване през периода на бременността – коремните мускули и тези на тазовото дъно.  Тя ни помага да останем спокойни в моментите на стрес и да се справим по-лесно с новия си начин на живот, изпълнен с нови отговорности, умора и недостатъчно време за сън и почивка.

«Във форма след раждането» ще ви помогне да се справите с:
•    Натоварването във врата и раменете
•    Болките в гърба
•    Липсата на издръжливост, сила и енергия
•    Слаби вътрешни органи
•    Умора и изтощение
•    Премахване на излишните килограми
•    Подобряване гъвкавостта на гръбнака и цялото тяло
•    Стягане на корема, ханша и бедрата
Мускулите на тазовото дъно са като хамак, разположен под таза, който обхваща влагалището и ануса и подкрепя вътрешните ни органи. Подложени на голям натиск и разтегляне през бременността, те имат нужда постепенно да възстановят своето първоначално състояние и да се заздравят. Слабите мускули на тазовото дъно са причина за смъквания на вътрешните органи, за изпускане на малко или по-голямо количество урина при кихане, кашляне и дори при обикновено движение.
Коремът е подложен на голямо разтягане по време на бременността, след раждането изглежда отпуснат и леко виси; може да има дупка вертикално през пъпа – това е така наречената диастаза. Тя се получава при раздалечаването на правите коремни мускули от двете страни на пъпа и разкъсването на съединителната тъкан. Причините за това са натискът върху коремната стена от една страна, и неправилната стойка на тялото от друга.
Швейцарската топка е незаменима в практиките за рехабилитация при гръбначни проблеми и възстановяване на диастазата. Тя защитава кръста, като го предпазва от натоварване и работи със засегнатите органи на тялото.

Ако раждането ни е преминало нормално, може да се включим в заниманията «Във форма след раждането» 40 дни след него. При раждане със секцио е необходимо да изчакате поне 80 дни.
Да приведем тялото си във форма след раждане е необходимо не само за да сме „както преди”, но и за да премахнем умората, депресията и слабостта - давайки път на смелостта, енергията и радостта.

Свържете се с нас за повече информация, за да отговорим на вашите специфични нужди.