loading...

Танц-Медитация: Сезоните в нас - 10.00 до 12.00 ч.


29.04.2018 - 29.04.2018
Записване Галерия

Танцът е един от най-достъпните за човека начини за връзка с Божественото, за медитация, за балансиране и хармонизиране на енергиите в нас и около нас, за освобождаване на блокажи, за изцеление и поддържане на здраве, сила и жизненост на всяко ниво. Танцът, като свободно творческо себеизразяване чрез тялото, е полет, радост, свобода. Танцът е благословия. Чрез движението се свързваме по един дълбок и красив начин с нашето тяло, с неговата съкровена мъдрост, с вътрешния му ритъм, с процесите, които се случват в него, и му позволяваме да ни поведе на едно дълбоко вътрешно пътуване, в което да се пречисти, хармонизира и изрази всичко, от което имаме нужда в момента.

В разгара на пролетта ще изтанцуваме четирите Сезона. Животът на всяко нещо в проявения свят – било то живо същество, събитие, проект, връзка, творение – преминава през този цикъл, който виждаме толкова ясно изразен в природата чрез смяната на сезоните. Когато сме осъзнати за това как протича този процес, как се движи енергията и как се случват нещата в самите нас през всеки негов етап, можем много по-пълноценно да използваме силните страни на всеки сезон, както и да приемаме хармонично и спокойно Промяната – смяната на сезоните, плавното преминаване на пролетта към зимата, за да може отново да разцъфне Пролет. По този начин творим своята реалност в яснота, осъзнатост и Единство.

На живо за нас ще сътворява музика музикантът и импровизатор Константин Кучев. Вплитайки същността на сезона, който танцуваме, и колективната енергия, която създаваме, чрез него ще се ражда нашата Музика, в директен съ-творчески процес с нас. Едно вълшебно, сакрално, уникално случване на разгръщане и проявление на творческия потенциал на всеки един от нас.

Водещ: Звездомира Георгиева

Музикант: Константин Кучев

Цена: BGN 22

Инструктори: гост-лектор

Място на провеждане: Йога Център Дивали, бул. Витоша 93