loading...
Стиляна Йорданова
Любима мисъл:
„В този живот ние не можем да извършим велики неща. Можем да извършим само малки неща с голяма любов.“
Майка Тереза
За контакт

Стиляна Йорданова


Въздушна йога за всички,  Въздушна йога за начало на деня,  Шакти Йога (женски енергийни практики),  Шакти виняса

Йога навлезе в живота ми през 2009 г. Тогава бях в много труден период, чувствах се изгубена и не знаех какво да правя. Тя ми помогна  да осъзная смисъла на предизвикателствата, пред които бях изправена, и ми даде силата да продължа уверено напред. Йога беше, и продължава да бъде, моята „пътеводна светлина“, чрез нея се научих да избирам това, което е добро, да се отнасям към себе си и към другите с търпение, приемане и нежност. Колкото по-дълбоко навлизам в дебрите на това необятно наследство, толкова по-свързана и в хармония се чувствам  със заобикалящия ме свят, толкова по-голям смисъл откривам в наглед случайните събития, които чертаят житейския ми път. Чрез Йога се научих да черпя мъдрост и сила от извора на своята автентичност, все по-дълбоко опознавам същинската си природа и израствам, следвайки законите, на които тя се подчинява.

Усещайки с всяка клетка от съществото си благотворния ефект от прилагането на различните аспекти на Йога в живота ми, изпитвам силна потребност да предам наученото на повече хора. Прекрасно е, когато човек се чувства здрав и щастлив, но още по-прекрасно е, когато това е споделено и с всички останали.

Вдъхновяващото едномесечно обучение за преподавател по Хатха Йога към международната организация Yoga Alliance International, както и двете по-кратки обучения за инструктор по Йога и Йога за деца, ми дадоха уменията и увереността, необходими за моите първи крачки в преподаването.

Надграждащото обучение по Въздушна Йога при Людмил Дренски беше естествено продължение на стремежа да развивам и обогатявам своите умения. Съприкосновението на тялото с люлката носи усещането за лекота, свобода, полет, но едновременно с това - за упора и сигурност. Практиката ми помага да бъда по-гъвкава и жизнена, зарежда ме с радост, а висенето с главата надолу ми дава и една по-различна гледна точка към живота и света.