loading...

Среща с Будизма и Монлам Гятсо от Ладак, Хималаите


21.01.2018 - 21.01.2018
Записване Галерия

Каним ви да се докоснете до една светла душа, пренесла ценностите на Будизма през времето и пространството, за да ги сподели с търсещи души в родна България.

Монлам Гятсо е практикуващ будистки монах от една уникална и рядко посещавана част на Индия - Ладак - почти на границата с Китай. Суровите климатични условия там са направили хората физически здрави и силни по дух, но с мека душевност - дължаща се на дълбоката връзка с Будистките традиции, които съхраняват и следват до днес.

Загубил баща си по време на военни действия малко след раждането си, Монлам от ранна възраст се сблъсква с несгодите на живота. След 15-годишен престой в Будистки манастир в Дарджелинг (Западен Бенгал), свободния му дух го връща в родния му град Лех (Ладак), където продължава да служи в множество местни манастири, като едновременно с това се грижи и за семейството си.

Силно притеглян от високите хималайски върхове, и воден от потребността си да служи, Монлам често влиза в ролята на водач и гид на местни и чуждестранни туристи, на които с вдъхновение разказва за будизма и традициите на своята култура.

Сертифициран преподавател по Хатха йога, съдбата често му предлага възможност да обединява философиите на йога и будизма в едно.

На тази среща ще научите повече за това как е възникнал будизма, кои са основните му традиции, и принципите, които те следват.

Ще получите отговор на всякакви въпроси, които ви вълнуват по темата, и най-важното - ще се докоснете до чистата душевност на един млад монах, съхранил по детски непринудения си поглед върху живота.

Приходите от срещата ще бъдат дарени в полза на проекта на Монлам Гятсо за построяване на йога-център в Ладак, който се надяваме за в бъдеще да посещаваме и ние от България.

Ако желаете да се присъедините към нашата кауза - може да го направите лично, след срещата...

Неделя, 21.01. от 16.30 до 18.30 ч.

Зала Прана, бул. Витоша 91-93

* Повече информация и записване на тел. 0889 667780

Цена: BGN 20

Инструктори: гост-лектор

Място на провеждане: зала Прана, бул. Витоша 91-93