loading...

Медитация

Цени

Инструктори: Даниела Събева

Забързаното ежедневие и честите промени в начина на живот поставят върху нас все по-големи изисквания, технологичният напредък предполага своевременна адаптация, а множащите се ангажименти изискват бързи решения. Дори почивайки, съзнанието ни е постоянно атакувано от неспирен информационен поток, сетивата ни се пренасищат от външните стимули – шумове, реклами, социални мрежи...

И в безпорядъка на случващото се ние започваме бавно, но сигурно да губим най-ценното – връзката със себе си. Колкото и да се опитваме да „изключим“ външният хаос, който много често се е „заселил“ в главите ни, не винаги успяваме.

Добрата новина е, че има методи, начини и средства това да се случи. Йога е един от тях, чрез своя метод за възстановяване на вътрешната хармония и постигане на умиротворен ум. Умиротвореният ум или Не-Умът в йога се нарича медитация и е една от най-добрите възможности, които можем да изберем. Когато медитацията започне и притихнем в дъха си, тогава умът изключва и ние навлизаме навътре в себе си. Там навътре ние се превръщаме в наблюдател на несъзнателните вярвания и мисловни модели, вкоренени в нас още от детството и имаме възможност от това състояние да трансформираме тези от тях, които ни пречат да реализираме пълния си потенциал.

Водената медитация е метод, достъпен за абсолютно всеки, без значение колко напреднал е в своята практика. Чрез нея се постига състояние на дълбока релаксация, което ни дава възможност, чрез позитивни образи и утвърждения, да посеем семената на своите намерения в благодатна почва.

Водената медитация внася любов, радост и светлина в живота ни, учи ни да бъдем по-осъзнати в ежедневието си, помага ни да изградим пълноценни взаимоотношения с околните.