loading...

Йога-Терапия при гръбначни и ставни проблеми: 1-дневен практически семинар със Стела Мая


17.03.2019 - 17.03.2019
Записване Галерия

Йога-Терапия е прилагането на класически йога-техники, при конкретни оплаквания.

За разлика от други видове терапия, при които страдащия е пасивен - при йога-терапията той се учи как сам да активира собствените си самовъзстановителни сили, чрез специални физически упражнения, дихателни практики и смяна на перспективата за живота.

Осъзнаването е изключително важно в този процес, като спомага за изграждане на едно позитивно отношение към себе си, внася повече спокойствие в ума, и води до постепенно подобряване на цялостното здравословно състояние.

В този 1-дневен семинар ще говорим за това, как да поддържаме опорно-двигателния си апарат в добро здраве, както и преодоляването на конкретни проблеми, свързани с него - чрез методите на йога.

От 11.00 до 14.00 ч. 

Програмата включва и практика, която е съставена от специални упражнения, приложими за изпълнение и в къщи.

За водещата:

Стела Мая е родена в България, но от 20 годишна живее в Дрезден - Германия, където следва, и впоследствие се установява и създава семейство.

През лятото на 2018 г. съпруга й спонтанно предлага да се преместят в България и от м. Септември вече са в София.
Художник и педагог по професия, Стела от ранна възраст проявява интерес към йога и други духовни течения.
С времето задълбочава личната си практика, и впоследствие преминава редица сертифицирани обучения по Йога, Аюрведа и Йога-Терапия - както в Германия, така и в Индия.

От 12 години е ученик и последовател на свами Шива Шанкар, Ришикеш, Индия, който за първи път посети България през м. Юни , 2018 г. по нейна покана.

В Дрезден има свой собствен център по Йога и Аюрведа, който продължава да функционира.

Водена от дълбокото си желание да помага на хората да живеят спокойно и хармонично, в добро здраве, също и в София Стела отваря свое студио, където отскоро води индивидуални и групови практики по Йога, провежда семинари и консултации по Аюрведа и Йога-Терапия.

Цена: BGN 25

Инструктори: гост-лектор

Място на провеждане: Йога Дивали, бул. Витоша 93, зала Лотос