loading...

Йога и Духовност в Ежедневието: неделни беседи - вход свободен!


12.03.2020 - 23.02.2021
Записване Галерия

Йога става все по-популярна във физическия й аспект, но това сякаш ни отдалечава от нейната същност и философия. В миналото тя се е предавала от учител на ученик, под формата на непрекъснато общуване, което е помагало практикуващия да развие и прояви в живота си своя истински потенциал. Но в съвременния технологичен и материален свят този вид общуване е почти изчезнал.

Как йога трансформира живота ни, как да я прилагаме в ежедневието, какъв е смисъла на различните нейни аспекти, и много други въпроси, остават без отговор в болшинството практикуващи я.

С навлизането в тази специална година, ние - основателите на Йога Дивали - почувствахме необходимост от това, да започнем да споделяме своя опит и вдъхновение в пространството на любимото ни студиото, под една нова форма.

Каним ви на тематични беседи - всяка неделя, от 16.00 до 17.30 ч. - в зала Лотос на бул. Витоша 93, с вход свободен.

В тези срещи говорим по актуални за всеки от вас теми - здравето, емоциите, промяната, вътрешната работа, духовния път, отношенията, интуицията, и много други - чиято цел е една: повишаване на осъзнаването и издигане на съзнанието над материалната реалност. На тях ще имате възможност да задавате всякакви въпроси, които ви вълнуват.

Всеки от нас е изминал свой уникален духовен път, но общото събрало ни и в Дивали, е желанието да споделяме своето вдъхновение и мъдростта на йога с търсещите положителна промяна души. Защото дълбоко вярваме, че за да се прояви тя във външния свят - нужно е да я случим първо в себе си!


*Следващата беседа ще се проведе на 15.03.2020 г. с водещ Людмил Дренски, на тема: "Вътрешна хигиена".


За водещите:

Даниела Събева е духовно търсещ изследовател.  Движейки се през различни континенти, култури и философски школи, тя вижда и съпреживява многобройните проявления на душата. Йога, дао, тантра, регресия, акаша са стъпки, които задълбочават връзката й със самата себе си, и превръщат ежедневието й в нескончаемо духовно проявление.

Юлия Савова е водена от интуицията и сърцето си в духовните си търсения. Дълбокото вътрешно преживяване на Ащанга йога преди години вдъхновява пътя й към преподаването и споделянето й впоследствие. Преминавайки през различни духовни традиции и практики, достига до осъзнаването, че пребиваването във вътрешна тишина е много по-дълбоко трансформиращо от която и да е техника.

Людмил Дренски е практикуващ и живеещ с йога повече от 25 години. Духовните му практики са свързани с бхакти йога, която успешно съчетава с останалите класически школи и течения. Един от първите преподаващи Въздушна йога в България.

Инструктори: Даниела Събева, Юлия Савова, Людмил Дренски

Място на провеждане: Йога Дивали, бул. Витоша 93 - зала Лотос