loading...

Идеята


Йога е един от най-древните методи за поддържане на духа и тялото в хармония. Векове наред източните народи са използвали този неизчерпаем източник от практики и техники за възстановяване и поддържане на така необходимия баланс между физическото и енергийното тяло, между духовното и материалното.

Потънала в прах и забвение през изминалите векове, особено за западните народи, Йога получава нов живот за съвременния свят през изминалото столетие. Много учители от Изтока са изпратени на Запад с мисия да разпространяват древното учение за живота.
Постоянно се увеличава броя на хората по света, усещащи притегателната сила на Йога и потребността да я практикуват. Един нов полъх и вдъхновение...
Точно това вдъхновение е причината да дадем живот на студио Йога Дивали. Искреното желание да споделим това вдъхновение, да запалим във вас пламъчето, което ни пречиства от всичко отрицателно и ни помага да се свържем с по-висшата си същност – тази на любовта и хармонията!
Йога ни помага да реализираме истинския си потенциал, разкрива пред нас тайната как да живеем щастливо, в хармония със себе си и другите.

Символиката на Дивали


Дивали е празник на светлината.

Той е един от най-важните религиозни празници за хиндусите и се почита в цяла Индия повече от 7000 години.

Дивали символизира пътят от тъмнината към Светлината, от невежеството към Знанието. Дивали почита победата на Истината над лъжата, победата на Доброто над злото.
На Дивали хората украсяват домовете си с много свещи и малко кръгли лампи и държат прозорците си отворени, за да посрещнат слизането на Лакшми - богиня на богатството, светлината, мъдростта и щастието, както и на късмета, красотата и плодовитостта.
Пламъкът на свещичките, които се палят символизират душите ни, които влизайки в контакт с Универсалната душа разпръскват светлина.
В 5-те дни от празнуването му всяка мисъл и дума, всяко действие имат дълбок духовен смисъл.

Дивали цели да ни насочи навътре към нас самите, към светлината вътре в нас.