loading...

Духовно пътуване до Керала, Южна Индия


7.12.2019 - 22.12.2019
Записване Галерия

ЙОГА И АЮРВЕДА В ЕЖЕДНЕВИЕТО 

В поредното ни пътуване до Керала, ще прекараме 11 дни в Арша Йога Гаятри - семейният ашрам на Харилал и Мира Каранат - на брега на морето, далеч от туристическия поток. Ще посветим времето си на изучаването, и ежедневно прилагане, на традиционни аюрведични методи, които в съчетание с йога-практиките, свежия морски въздух и спокойната атмосфера на ашрама, ще възстановят баланса ни на физическо, ментално и емоционално ниво. Беседите на тема Аюрведа ще се водят от опитни аюрведични лекари, с възможност за лична консултация.

Освен докосването до аюрведичното знание, това е и една прекрасна възможност да преживеете ашрамският начин на живот по автентичен начин, запознавайки се с местните традиции и бит, практикувайки под кокосовите палми на фона на морските вълни. Денят започва с пранаяма и медитация на плажа, последвани от асана-практика, карма-йога, беседи и свободно време, завършвайки с вечерна програма, включваща медитация и напяване на мантри и киртани. 

Ашрамският режим е с 2 основни хранения + чай и лека закуска между тях. Храната е вегетарианска, приготвена традиционно и следваща принципите на Аюрведа.

След курса в Арша йога, ще направим 5-дневно пътуване из забележителностите на Керала. Ще посетим Аюрведична ботаническа градина сред чаените плантации, където ще видим как се отглеждат традиционните индийски подправки и аюрведични билки, в естествената им среда. На място ще можете да закупите екологично чисти подправки и лечебни продукти. Ще  посетим Музея на Чая в Munnar и ще прекараме няколко дни в крайморския град Cochin.

Пътуването не е с туристическа цел, а по-скоро с насоченост към Себеизследване и работа върху себе си, по един приятен и обогатяващ начин. Необходимо е да сте йога-практикуващи!

Дати: 7 - 22 Декември, 2019 г.

Такса за участие: 1950 евро, която включва:

 - самолетни билети + всички трансфери

 - 11-дневен курс "Йога и Аюрведа" в Арша Йога Гаятри Ашрам

 - настаняване + закуска и вечеря по време на пътуването извън ашрама

Пътуването се организира със съдействието на туристическа агенция "Травълпал" ООД.

Повече информация и записване: Юлия Савова - тел. 0889 667780

Инструктори: Юлия Савова

Място на провеждане: Керала/ Южна Индия