loading...

Духовно пътуване до Керала, Южна Индия


6.12.2019 - 22.12.2019
Записване Галерия

Каним ви на едно уникално йога- и аюрведа-преживяване: 12-дневен курс "АЮРВЕДА - НАЧИН НА ЖИВОТ" в Арша Йога Гаятри - семейният ашрам на Харилал и Мира Каранат.

Докато се наслаждаваме на слънцето, морето и йога-практиките, ще се учим как да прилагаме традиционни аюрведични методи в ежедневието си - приготвяйки лечебни масла, натурална билкова козметика, здравословни аюрведични рецепти... и също как се прави self-abhyanga (аюрведичен самомасаж с лечебни масла)...

Ще имаме беседи на тема Аюрведа, водени от уникални аюрведични лекари, с дългогодишен опит, сред които dr. Neel Venugopal - Ayurvedic doctor & Marma Therapist  и dr. Srikrishnan от Kottakal Ayurveda University, предлагайки възможност и за лична консултация.

Освен докосването до аюрведичното знание, това е и прекрасна възможност да преживеем ашрамският начин на живот по автентичен начин - практикувайки под кокосовите палми на фона на морските вълни, запознавайки се с местните традиции и бит, но най-вече оставайки по-често в уединение и тишина.

Денят започва с пранаяма и медитация на плажа, последвани от асана-практика, карма-йога, беседи и др., завършвайки с вечерна програма, включваща медитация и напяване на мантри и киртани. 

Ашрамският режим е с 2 основни хранения + чай и лека закуска между тях. Храната е вегетарианска, приготвена традиционно и следваща принципите на Аюрведа.

След курса в Арша йога, ще направим 5-дневно пътуване из забележителностите на Керала. Ще посетим Аюрведична ботаническа градина сред чаените плантации, където ще видим как се отглеждат традиционните индийски подправки и аюрведични билки, в естествената им среда. На място ще можем да закупим екологично чисти подправки и лечебни продукти. Ще  посетим Музея на Чая в Munnar и ще прекараме няколко дни в крайморския град Cochin.

Пътуването не е с туристическа цел, а по-скоро с насоченост към Себеизследване и работа върху себе си, по един приятен и обогатяващ начин. Необходимо е да сте йога-практикуващи!

Дати: 6 - 22 Декември, 2019 г.

Такса за участие: 1950 евро, която включва:

 - самолетни билети + всички трансфери

 - 12-дневен курс "Аюрведа - Начин на Живот" в Арша Йога Гаятри Ашрам

 - настаняване + закуска и вечеря по време на пътуването извън ашрама

Пътуването се организира със съдействието на туристическа агенция "Травълпал" ООД.

Повече информация и записване: Юлия Савова - тел. 0889 667780

Инструктори: Юлия Савова

Място на провеждане: Керала/ Южна Индия