loading...
Джанмеджая и Дани
Любима мисъл:
Пеенето на киртан дарява изцеление, повдига и облагородява същността ни и кулминира в силно чувство на любов към всички живи същества
За контакт

Джанмеджая и Дани


Киртан

Джанмеджая има дългогодишна практика като певец и музикант, като колекционер и интерпретатор на мантри. Пее красиво и вдъхновяващо и дава поглед към музикалния свят отвъд канона.
Още от дете проявява музикална дарба и певчески талант, свири на китара и акордеон в различни оркестри. Първата му среща с киртана е през 1994 година в Индия. Магнетичен австралийски музикант го „посвещава” в древното изкуство на покрива на хотел в Деогар. В хималайския ашрам на Бабаджи се запознава с още знакови за настройката му киртан-трубадури.

Дани е любимата на Джанмеджая, негова муза и съ-творец на проектите им. Тя му партнира с нежен глас, изключителен усет и силно излъчване.

Двамата изучават звукозапис, аранжимент и работа с музикален софтуер, като непрекъснато усъвършенстват вокалната си техника.
Заедно с музикалният си продуцент са записали трите си албума "On the Path", "The Call of the Heart" и "Devi Chants", които са уникално съчетание на традиционни мантри със съвременно звучене.