loading...

Аюрведично лечение в Хималаите


1.08.2020 - 15.08.2020
Записване Галерия

Започването на каквото и да е лечение, за да има то резултат е необходимо да се изчистят токсините в тялото, смята древната наука за живота Аюрведа. Тези изчистващи техники са известни като Панчакарма (Пет действия). Това е терапия чрез която се изчистват всички натрупани токсини в тялото, ума и на емоционално ниво. Ползите от Панчакрма са много, част от тях са: подмладяване на тялото, елинимиране на токсините, премахване на енергийните блокажи, засилване на метаболизма и увеличаване на храносмилателния огън, намаляване на теглото, успокояване на ума и не на последно място подобряване на имунитета. Програмата се провежда под ръководството на д-р Адвайт Трипатхи. Той е Вайдя - посветен в традицията на Аюрведа, има специализация по Даршан Парикшан, лечение от разстояние, диагностика на пулса и Панчакарма. Получил е медицинско образование от B.R.B.A Aюрведа университет.


„Западната медицина и начин на мислене са склонни да обобщават и категоризират индивидуалното. Докато според Аюрведа всеки човешки организъм проявява свой собствен спонтанен темперамент и функциониране” – д-р Васант Лад


Програмата по дни включва:

Ден 1 Полет София - Делхи. Настаняване в хотел и почивка.

Ден 2 - 4 Влак до Амритсар – разглеждане на Шри Хармандир Сахиб - Златния Храм, Акал Такт (Akal Takht) , Вага бордър и др.

Ден 5 Влак до Делхи – настаняване в хотел. Пулсова диагностика от д-р Адвайт Трипатхи. Разглеждане на забележителности в Делхи – Червената крепост, Лотосовия Храм, Акшардхам и др.

Ден 6 Влак от Делхи до Катгодам. С такси се качваме до Найнитал- градче в полите на Хималаите на около 2000 надморска височина, намира се в щата Утаркханд, Северна Индия.  Панчакарма се провежда в Арогядхам Баджери (Kafal resort),  извън населеното място, заобиколен е от зелени хълмове и гори. Част от билките за лечението се берат в планината, което прави силата им по-голяма. Настаняването е в къщички по 2-ма, със семпъл интериор и съвременни удобства. Повече подробности вижте на: http://arogyasadnam.in и във фейсбук: /arogyadhambajeriuk/.

Ден 7 – Ден 13   7 пълни дни аюрведично лечение. Пулсова диагностика се прави няколко пъти по време на престоя. Докторът изготвя цялостна индивидуална програма на лечение, която включва изчистване, правилен хранителен режим, различни лечебни масажи. Последният ден д-р Трипатхи изготвя и програма, която да се следва през следващите 3-6 месеца (по желание могат да се закупят аюрведичните таблетки за посочения период).

Ден 14 – Влак от Катгодам до Делхи. Настаняване в хотел и почивка. 

Ден 15 -  Отпътуване за България

Цена за целия престой – 7 пълни дни с процедури по Панчакарма, 5 дни пътуване из Северна Индия, спане, храна, трансфери, йога практики, медитации, лекции  –  2400 лв. при записване до 30 март, след това цената е 2600 лв.


*Цената не включва: самолетния билет, електронна виза - 25 USD, застраховка по желание (за отмяна пътуване и загубен багаж)

**За някои по-сериозни заболявания д-р Адвайт Трипатхи може да посъветва и по-дълъг престой и лечение. Заплаща се допълнително в зависимост от процедурите и дните на престой в Kafal Resort.


Записване: Внасяне на 50% капаро – 1200 лв. в Йога Дивали студио на бул. Витоша N 93 и задължително попълване на данните ви на сл. линк: http://www.yogadiwali.com/zapisvane/113/ - името да бъде на латиница по паспорт!!


За повече информация на тел: 0889418545, Биляна Вачева


Пътуването се организира със съдействието на туристичека компания „Рила Турс”.

Цена: BGN 2400

Инструктори: Биляна Вачева

Място на провеждане: Северна Индия, Хималаите