loading...

Аюрведична консултация (пулсова диагностика) с д-р Адвайт Трипатхи


24.01.2020 - 1.02.2020
Записване Галерия

Д-р Адвайт Трипатхи е отново в София и ще дава консултации в Йога Дивали студио от 24 до 30 януари. За поредна година той е в България по покана на Фондация „Девам”. Той е Вайдя - посветен в традицията на Аюрведа, има специализация по Даршан Парикшан, лечение от разстояние, диагностика на пулса и Панчакарма. Получил е медицинско образование от B.R.B.A Aюрведа университет.

Диагностиката се прави по пулса на китката. Вайдя Трипатхи дава напътствия за хранене, упражнения, йога, както и за водене на здравословен начин на живот. Лечението на Вайдя Трипатхи  се е доказало като благотворно по отношение на лечението на артрит, спондилит, сковано рамо, болки в долната част на гърба, при кашлица и настинка, ринит, астма, заболявания на сърцето, хипертония, стрес, липса на концентрация, безсъние, синузит, мигрена, псориазис и други кожни заболявания, както и при много други заболявания.

Аюрведичната консултация е холистичен метод за определяне съотношението на дошите в индивидуален план. Дошите определят характеристиките на нашето тяло и душа. Всеки има своя уникална комбинация от трите доши - вата, питта и кафа, определящи неговата уникална конституция. Тя е изначална и определя психо-физиологичната индивидуалност на всеки един от нас. В следствие на много и разнообразни фактори като стрес, замърсяване, начин на хранене - неприемлив, според аюрведичния тип, към който принадлежим, начин на живот без изграден режим и т.н., води до дисбаланс в дошовата изначална хармония. Това от своя страна причинява страдание и дисхармония, болести и неразположения от различен характер. Този дисбаланс може да се коригира, благодарение на многобройните средства за повлияване в Аюрведа, сред които са билките, маслата, есенциите, детоксикацията, правилният режим на хранене и физическа активност, според дошовия тип и т.н.

Първичен преглед 45 мин. - 100 лв.

Вторичен преглед 20 мин.- 50 лв.


С предварително записване на тел: 0899889664.

Цена: BGN 100

Инструктори: гост-лектор

Място на провеждане: Йога Дивали център, Бул. Витоша 91-93